‘Ontdek de kracht van ademen’ van Mr. Breath

‘Ontdek de kracht van ademen’ van Mr. Breath

ontdek de kracht van ademen boek recensie

Bewust ademhalen, ademcoaching en breathwork, ademen is een hot topic. Er wordt steeds meer over geschreven en dus valt er ook meer over te lezen. In ‘Ontdek de kracht van ademen’ legt Mr. Breath aka Rob Koning uit hoe je je ademhaling kunt optimaliseren en wat het je oplevert. Dit vond ik van het boek.

Ontdek de kracht van ademen

Als je mij langer volgt weet je dat ik betoverd ben door de kracht van de ademhaling sinds ik in 2018 thuis kwam te zitten met een burn-out. Je adem is je levensenergie en dus is het onwijs belangrijk om goed adem te halen. De meeste mensen gebruiken maar 30% van hun ademcapaciteit. Dit kan klachten veroorzaken als een onrustig gevoel, moeite om met emoties om te gaan, problemen met de spijsvertering, spanning in het lichaam, gevoelens van angst en paniek, slecht slapen of oppervlakkig ademen.

Kennismaken met je ademhaling

Je ademhaling speelt dus een belangrijke rol in jouw welzijn. Als je je bewust wordt van je adem kan dat een anker zijn om naar terug te keren. Maar het kan je ook angstig maken als je opmerkt dat je kortademig bent. In ‘Ontdek de kracht van ademen‘ legt Rob Koning heel laagdrempelig uit hoe onze ademhaling beïnvloed wordt door de snelle maatschappij waar we in leven, hoe de fysiologie van de ademhaling werkt en geeft hij ademoefeningen om zelf te proberen. Het is een praktisch boek over ruimte maken, voelen wat je voelt, in contact zijn met je lichaam en kalm zijn in je hoofd. Ook vertelt hij meer over het werk als ademcoach en deelt hij ervaringen van cliënten die in zijn praktijk geweest.

Dit vind ik van ‘Ontdek de kracht van ademen’

Dit was het eerste boek dat ik las over de ademhaling. Er valt zoveel over te leren en dit is naar mijn mening een laagdrempelig boek als je er meer over wilt weten. De uitleg is duidelijk, niet zweverig en vooral praktisch. Het geeft je inzicht en achtergrondinformatie en tegelijkertijd handvatten om zelf aan de slag te gaan met de oefeningen en het 7 wekenschema.

Wel vond ik dat er weinig diepgang in het boek zat. Het is vrij feitelijk en informatief, ik had het zelf leuk gevonden als er meer persoonlijke verhalen over Mr.Breath of zijn werk in zouden staan. Het is maar net waar je naar op zoek bent, inmiddels lees ik voor mijn opleiding tot ademcoach meerdere boeken die verder de diepte in gaan. Wil je op een laagdrempelige, duidelijke en praktische manier meer weten over de ademhaling en zelf eens met een aantal oefeningen aan de slag gaan? Dan is dit boek voor jou.

Ook lezen?

Dit boek is te koop op bol.com. Meer weten over persoonlijke groei of nog een boekrecensie lezen? Kijk dan verder op mijn blog of volg mijn eigen levensreis op Instagram.