OVER MIJ

“Met enthousiasme, creativiteit en inlevingsvermogen moedig je aan om echt te zijn.”

Echt Zijn is volgens mij waar leven over gaat. Het gaat over Echt je ware zelf durven zijn en kunnen Zijn met wat er is. Want zeg eens eerlijk: verlang jij naar innerlijke veiligheid, vertrouwen in jezelf en de vrijheid om te zijn wie je bent? En is dat niet zoals je geboren werd? Maar ben je die puurheid onderweg een beetje verloren? Ik geloof dat het leven een uitnodiging is om met speelsheid naar jezelf te kijken, in contact te komen met wat er in je leeft en je eigen unieke pad te bewandelen. Als transformatiecoach moedig ik je aan om op reis te gaan in jezelf, met je adem als de helende brandstof om jezelf écht te zien en zijn.

overmij-elsasophie-vierkant

even voorstellen

Mijn naam is Elsa Sophie en je kunt mij omschrijven als een lieve, nieuwsgierige en bewuste levensreiziger. Ik word blij van wakker worden met ademwerk, creatief bezig zijn en een goed gesprek over het leven. Tegelijkertijd sta ik met beide voeten op de grond, hou ik van een grapje en kleur ik ook heus wel eens buiten de lijntjes. Van nature ben ik veelzijdig, ondernemend en heb ik sterke voelsprieten voor anderen en mijn omgeving.

Als transformerend ademcoach leer ik je op een nieuwe manier met je binnenwereld communiceren zodat je Echt kunt Zijn. In een veilige omgeving kijk je opgeslagen emoties, spanningen en blokkades aan en maak je ruimte zodat je voller en vrijer kunt leven. Niet in de laatste plaats omdat ik deze weg zelf ook heb afgelegd…

mijn levensreis

Van worstelend perfectionist, naar vrije vlinder met een eigen praktijk. Het klinkt gigantisch cliché, toch is het wel zo gegaan en had mijn verhaal net zo goed dat van jou kunnen zijn. Van kleins af aan leerde ik om zorg te dragen, me groot te houden en zelfstandig te zijn. Ik leefde buiten mezelf. Tot ik daar op latere leeftijd in de moderne prestatiemaatschappij steeds meer last van kreeg.

Mijn gevoel van eigenwaarde zocht ik in de buitenwereld. Ik kon goed leren en sportte op vrij hoog niveau. Ook zorgde ik liever voor anderen dan voor mezelf en kon ik me helemaal verliezen in feestvieren. Tegelijkertijd had ik een extreem laag zelfbeeld en wist ik niet wat ik wilde in het leven. Ik kon nog zo hard rennen, vanbinnen voelde ik me leeg. Tot mijn lichaam in 2018 letterlijk aan de noodrem trok en me dwong om naar binnen te keren.

Mijn levensreis begon pas echt toen ik mijn masker af zette en mijn rugzak af deed. Vanaf dat moment ben ik mij gaan verdiepen in bewustwording, emotionele verwerking en transformatie. Ik deed een Mindfulness Training en cognitieve gedragstherapie, volgde een opleiding en masterclasses op het gebied van ademwerk en lichaamswerk en verdiepte me onder meer in Trauma Release en Geweldloze Communicatie. Alles wat ik leerde, heb ik intensief zelf ervaren en geïntegreerd.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en voel ik mij bevrijd en thuis bij mezelf. Een stevige kern van waaruit ik vol overgave doe wat ik hier te doen heb: jou helpen jezelf echt te zien en zijn. Met liefde begeleid ik dappere veranderaars met helend ademwerk & lichaamswerk op hun pad naar meer innerlijke veiligheid, verbinding en vrijheid. Want dat is waarvoor je geboren bent.

overmij-elsasophie-2
waar ik voor sta- kernwaarden - elsasophie - 2

waar ik voor sta

Met ademtechnieken, lichaamsoefeningen, schrijfopdrachten en een achtergrond in transformerend ademwerk, zenuwstelsel regulatie, innerlijk kind heling, trauma release (& TRE), bio-energetica, Qigong, Reiki en Geweldloze Communicatie coach ik je op jouw levensreis.

verbinding
Bij mij kun je 100% jezelf zijn. Ik wil weten wie jij werkelijk bent, wat je beweegt en wat er in jou leeft. Als we vaker ons masker laten zakken, kunnen we in kwetsbaarheid met elkaar verbinden.
zachtheid
Het leven is een speeltuin waar we van kunnen leren. Alles is constant in beweging en we zijn hier om te ervaren. Ik nodig je uit om met zachtheid te zijn bij vallen én opstaan.
vrijheid
Met mijn werk nodig ik je uit om te ontdekken wie jij werkelijk bent en wat jouw waarden zijn. Ik moedig je aan om authentiek te leven, want een leven dicht bij jezelf is leven in vrijheid.
humor
Laten we het leven ook niet te serieus nemen en onszelf en elkaar met humor bekijken. Ik ben toegankelijk en benader de dingen met speelsheid, zonder te bagatelliseren.

wat zij zeggen

“Lieve Elsa, nogmaals bedankt voor de mega fijne ademsessie. Ik voelde me heel veilig en gedragen door jouw begeleiding. Er is veel losgekomen qua emoties waardoor er meer ruimte is ontstaan. Ik begon de sessie met veel onrust in mijn hoofd en een hoge ademhaling. Na de sessie voelde ik me kalm en geland in mijn lichaam. Dankjewel!”

– Darcey Supelli

“De ademmeditaties, de 1-1 sessies, de gesprekken en vooral jouw rol als coach hebben mij de afgelopen maanden veel gegeven. Of zoals jij dat zo mooi zegt: ik heb letterlijk en figuurlijk lucht gecreëerd. Als coach ben jij opmerkzaam, eerlijk, zacht, toegankelijk, oprecht en veilig. Tijdens elke stap van dit traject was jij precies wat ik nodig had.”

– Rebecca Boogaert

ik ben hier

Voor de moedige mens, dappere dodo en vrije veranderaar. Ik zie je, ik hoor je, ik ben er. Zodat je leert verzachten en kunt zijn met de stukken die om je aandacht vragen. Zodat je jezelf gaat erkennen en je die leegte niet in de buitenwereld hoeft op te vullen. Zodat je vanuit een diepe verbinding met jezelf gezonde relaties met anderen aan kunt gaan. Zodat je de wijsheid van je lichaam gaat volgen en je op een duurzame manier voor je gezondheid zorgt. Zodat je de enorme draagkracht die je hebt ontdekt en je jezelf kunt zien in het menszijn. Zodat je Echt kunt Zijn.

Met liefde, Elsa Sophie

Elsa Sophie is ademcoach in Haarlem