OVER MIJ

over mij

“Met enthousiasme, creativiteit en inlevingsvermogen moedig je aan om echt te zijn.”

Echt Zijn is volgens mij waar het leven omgaat. Het gaat over Echt je ware zelf durven zijn en kunnen Zijn met wat er is. Want zeg eens eerlijk: verlang jij misschien naar innerlijke rust, vertrouwen in jezelf en vrijheid om te zijn wie je bent? En is Echt kunnen Zijn niet waarom je hier op aarde bent? Ik geloof dat het leven een uitnodiging is om met speelsheid naar jezelf te kijken, in contact te komen met wat er in je leeft en je eigen unieke pad te bewandelen. Als adem- en bewustzijnscoach moedig ik je daarom aan om op reis te gaan in jezelf met je adem als helende brandstof om jezelf echt te leren zien en zijn.

overmij-elsasophie-vierkant

even voorstellen

Hi! Mijn naam is Elsa Sophie en je kunt mij omschrijven als een lieve, nieuwsgierige en bewuste levensreiziger. Ik word blij van wakker worden met ademwerk, ronddwalen in mijn creatieve bubbel en een goed gesprek over het leven. Tegelijkertijd sta ik met beide voeten op de grond, hou ik van een grapje en kleur ik buiten de lijntjes op zijn tijd. Van nature ben ik veelzijdig, ondernemend en heb ik sterke voelsprieten voor anderen en mijn omgeving.

Als ademcoach laat ik ik je kennismaken met de helende kracht van je adem en nodig ik je uit om contact te maken met wat er in jou leeft. In een veilige omgeving kijk je opgeslagen emoties, spanningen en blokkades aan en maak je ruimte voor wie jij werkelijk bent, zodat je voluit kunt leven. Niet in de laatste plaats omdat ik deze weg zelf ook heb afgelegd…

mijn levensreis

Als klein meisje beleefde ik de wereld om mij heen al diepgaand. Maar na mijn studie Communicatiewetenschap begon de ware zoektocht naar mezelf. Als dwangmatig perfectionist kwam ik mezelf gigantisch tegen en werd ik letterlijk ziek van het masker dat ik al van jongs af aan droeg. Ik kwam oog in oog te staan met mezelf en belandde eind 2018 met paniekaanvallen thuis.

Het bleek het startschot van mijn reis naar binnen. Mijn rugzak met bagage zette ik neer en begon ik uit te pakken. Ik ging naar een psycholoog, startte met yoga en volgde een mindfulnesstraining. Zo leerde ik mezelf steeds beter begrijpen en balans te vinden. Maar toen werd ik betoverd door de helende kracht van de adem. Een natuurlijke tool die ik altijd bij me draag en die op diep niveau hielp om opgeslagen emoties, programmeringen en spanning te erkennen en te doorvoelen.

In 2020 volgde ik de opleiding tot ademcoach bij Ademwerk, een jaar lang dompelde ik me onder in adem-en lichaamswerk (transformerend ademwerk, TRE, bio-energetica, Qigong). Niet alleen door erover te leren, maar vooral door zelf dagelijks te oefenen en ervaren. Hoe meer ik toestond wat opgeslagen lag in mijn lichaam, hoe rustiger, zachter en vrijer ik me voelde. Mijn hoofd en mijn lichaam zijn nu liefdevol verbonden en ik ervaar een diepe connectie met mezelf. Een gevoel van thuiskomen.

overmij-elsasophie-2
waar ik voor sta- kernwaarden - elsasophie - 2

waar ik voor sta

Inmiddels reis ik met een strandtas vol inzichten en tools voor een zonniger leven. En doe ik wat ik het liefste doe: met ademtechnieken, lichaamswerk en schrijfoefeningen nodig ik je uit om echt jezelf te zien en zijn.

verbinding
Bij mij kun je 100% jezelf zijn. Ik wil weten wie jij werkelijk bent, wat je beweegt en wat er in jou leeft. Als we allemaal wat vaker ons masker laten zakken, kunnen we in kwetsbaarheid met elkaar verbinden.
groei
Het leven is een speeltuin waar we van kunnen leren. Alles is constant in beweging en we zijn hier om te groeien en ons eigen pad te bewandelen. Maar je hoeft het niet alleen te doen, ik wandel naast je.
vrijheid
Met mijn werk nodig ik je uit om te ontdekken wie jij werkelijk bent en wat jouw waarden zijn. Ik moedig je aan om authentiek te leven, want een leven dicht bij jezelf is leven in vrijheid.
humor
Laten we het leven ook niet te serieus nemen en onszelf en elkaar met humor bekijken en benaderen. Ik ben toegankelijk en benader de dingen met speelsheid, zonder te bagatelliseren.