Hooghouden met frequenties is niet de heilige graal

Hooghouden met frequenties is niet de heilige graal

frequentie

Bloemetjesbroek aan in de winter? Check. Een lunchwandeling van zes kilometer naar een broodjeszaak? Check. Een magische meditatie om mijn toekomst te visualiseren? Check. Voor de coronacrisis was deze checklist verre van bijzonder. Maar in de tijd van joggingspakken, een keer per dag naar buiten en 0 sociale activiteiten is dit ineens een lijst met uitjes.

De lockdown heeft voor een nieuwe hobby gezorgd. Ik noem het hooghouden-met-frequenties. Zoals met de meeste uitdagingen word ik bloedfanatiek. Ik maak er een spelletje van om uitjes en acties te verzinnen die mijn energie hooghouden. In het kader wat je aandacht geeft groeit, doe ik er alles aan om er het beste van te maken. Omdenken, het licht zien in het donker, de kleinste plussen bewonderen als er grote minnen zijn. Dat werk.

En dat is geweldig want met zo’n positieve mindshift word je een magneet voor het universum. Hoe meer plusjes jij uitzendt, hoe meer plusjes jij aantrekt. En dat werkt andersom ook zo. Er schuilt veel kracht in deze levenshouding. Ik geloof dat het hebben van een positieve mindset – zeker in deze tijd – heel belangrijk is. Je zou bijna denken dat het hebben van een fijn leven daarmee ineens een simpele omdenktruc is. Toch is hooghouden met frequenties volgens mij niet de heilige graal.

Om goed hoog te houden, heb je een stevige basis nodig. Je voeten moeten goed gegrond zijn. Je benen hebben kracht nodig om een of meerdere ballen in de lucht te houden. Je onderbuikgevoel en je hartstreek vormen je centrum en je richtingaanwijzer. Mits je kunt luisteren en voor alle onderdelen zorgt. 

Je kunt dus nog zo goed zijn in hooghouden, maar wat als er een bal valt? Kun je ‘m dan opvangen en het geven wat het nodig heeft? En wat als je benen eerst nog wat krachttraining nodig hebben om écht hoog te schieten? Of als in je hartstreek oud zeer ligt opgeslagen dat je in de weg staat om een hoogvlieger te worden?

Hooghouden is een kunst die je positief in het leven doet staan. Maar jezelf opvangen, goed luisteren naar je centrum en durven zitten met wat er is als de boel instort – dat is een belangrijke basisvoorwaarde. Om hoog te houden moet je ook in de laagte kunnen zijn. Je kunt pas echt hoog vliegen als je weet hoe je je toestel moet verzorgen.

Favorieten van de maand

Naast waardevolle inzichten vanuit mijn hart, waren er deze maand ook een aantal favorieten. Ik zet ze voor je op een rijtje:

  • Meer over manifesteren, je toekomst visualiseren en je energie hooghouden leerde ik tijdens de Intentions Cursus van cosmiclife.nl. Een hele interessante cursus, die ik zeker aanraad. Als je maar niet vergeet dat een basis in de laagte ook belangrijk is. Soms moet je eerst dingen doorvoelen voordat je hoog kunt vliegen.
  • De stappenteller is een verslaving tegenwoordig. Ik maak er een sport van om zoveel mogelijk stappen te zetten en kan iedereen aanraden lunchwandelingen te maken die net wat verder zijn dan je gewend bent. Zoek de horecaspots bij jou in de buurt en go for it. Goed voor je stappenteller én de lokale horeca.
  • Ben je je joggingspak al zat? Ik word mega blij van een gezellige én lekker zittende broek. Het is zo simpel maar verbetert mijn humeur echt. Mijn favoriete flare adres is Moskito Fashion én er is nu sale (support my local).

Wat vond jij van deze blog? Waar wil je graag meer over lezen? En hoe was jouw februari? Laat een reactie achter, vind ik leuk :-).