Alles over de 3-3 verbonden neusademhaling

Alles over de 3-3 verbonden neusademhaling

blog-2

Je adem is je ingang naar bewustzijn, naar verbinding met jezelf. De 3-3 verbonden neusademhaling is de ideale ademoefening om op een milde en veilige manier kennis te maken met ademwerk. Je leert je volledige ademsysteem gebruiken en vergroot je aanwezigheid. Fijne ademreis!

Techniek van de 3-3 verbonden neusademhaling

Tijdens deze ademoefening adem je actief en vol in en uit door je neus en verbindt je de ademhalingen aan elkaar. Adem drie tellen in vanuit je onderbuik, naar je middenrif richting je borst. Adem drie tellen uit vanaf het topje van je longen naar beneden en trek je navel zachtjes in. Herhaal dit voor jezelf, je kunt je voorstellen dat je in een cirkel ademt.

Effect van de 3-3 verbonden neusademhaling

Met de 3-3 verbonden neusademhaling vergroot je je aanwezigheid en leer je je volledige ademsysteem gebruiken zodat energie beter kan doorstromen. Tegelijkertijd kun je je ook bewuster worden van ongemak, weerstand of onrust. Probeer jezelf telkens met liefdevolle aanwezigheid terug te brengen naar je adem. Daar zit de oefening.

Download gratis de ademoefening

Je kunt deze ademoefening + werkboek met schrijfopdrachten gratis downloaden via deze pagina. Het is een oefening in het vergroten van je bewustzijn en écht contact maken met jezelf. Kijk of je het met speelsheid kunt benaderen. Er is geen goed of fout of perfecte uitvoering. Het is een ontdekkingstocht om je adem ~ en daarmee jezelf ~ beter te leren kennen. Neem de tijd om na te voelen en op te schrijven wat je tegenkwam.

Heel & deel

Heb je de ademoefening geprobeerd en stilgestaan bij je ademhaling? Tag mij dan op Instagram met @elsasophie ~ heel & deel, vind ik leuk! Nieuwsgierig wat de adem nog meer voor je kan betekenen? Tijdens een 1-1 ademsessie gebruik ik de bewust verbonden ademhaling. Een techniek waarmee je opgeslagen emoties, pijn & blokkades kunt verwerken.