1-1 ADEMSESSIE

"Van een vol hoofd, naar een thuisbasis in jezelf"

Van het afwerken van to-do-lijstjes, continu het beste in jezelf naar boven willen halen tot het zorgen voor je omgeving: jij houdt alle ballen hoog. Het ene moment voelt het goed om zo bezig te zijn en het andere moment bekruipt je een leeg gevoel vanbinnen.

Je ademhaling zit regelmatig hoog, je hebt weinig energie of je piekert je suf. Soms word je er knettergek van. Van de onrust in jezelf. Van het moeite hebben met keuzes maken. Van de onzekerheid in contact met anderen. Je zou wel willen dat het anders was, maar eerlijk gezegd weet je niet zo goed hoe.

Want je bent je steeds bewuster van jezelf, maar toch lukt het je niet om je echt rustig en vrij te voelen. Om beter om te gaan met stressvolle situaties. Om volledig jezelf te zijn. Om keuzes te maken vanuit je hart. Om je plek in deze wereld in te nemen.

En dat is wel waar je naar verlangt. Toch?

ademsessie-1-1

zij gingen je voor

voordelen van een ademsessie

innerlijke rust

Je adem is de verbinding tussen je hoofd en je lichaam. Door ademwerk kalmeer je je autonome zenuwstelsel, laat je spanning los en breng je je ademhaling naar beneden. Je energie verplaatst zich letterlijk van je hoofd naar je buik - je centrum - waardoor je meer innerlijke rust ervaart.

vertrouwen

Door ademcoaching word je je bewust van je binnenwereld. Je keert naar binnen en gaat jezelf zien en erkennen, zonder wat je doet in de buitenwereld. Met je adem leer je jezelf op een duurzame manier te dragen en dat geeft vertrouwen. Een veilige basis waar je altijd naar terug kunt.

vrijheid

Tijdens een ademsessie kijk je laag voor laag opgeslagen spanning, blokkades en oude pijn aan. Zo erken en doorvoel je je programmeringen, overtuigingen en overlevingsmechanismen steeds meer en ontstaat er ruimte voor wie je werkelijk bent. Zodat je voller en vrijer kunt leven.
ademsessie - ademwerk

adem je vrij

Ademwerk begint bij bewustwording, alleen dat waar jij je bewust van bent kun je doorvoelen en integreren. Tijdens een ademsessie maken we gebruik van de bewust verbonden ademhaling zodat wat onbewust is in jou, naar de oppervlakte kan komen. Zo kun je laag voor laag opgeslagen spanning, emoties en oude pijn doorvoelen en kan je levensenergie weer meer gaan stromen. Elke sessie is anders en geeft jou precies wat je op dat moment mag aankijken. Zo brengt je adem je in contact met wie je werkelijk bent en kun je steeds meer leven vanuit rust, vertrouwen en vrijheid. Vanuit echt zijn.

zo verloopt een ademsessie

Wil je een ademsessie boeken? Vul het formulier in om je sessie te plannen en lees onderstaande informatie nog even door over het verloop van een ademsessie en wat je kunt verwachten.

 • We starten de ademsessie met een intake. De eerste keer zal ik je meer vragen over je fysieke en emotionele gezondheid en wat er nu bij je speelt. Ben je al een keer geweest dan focussen we op wat er op dat moment om aandacht vraagt. Ook zetten we samen een intentie voor de sessie.
 • Na een korte warming-up starten we de actieve ademsessie die ongeveer 30 minuten duurt en daarna volgt een eindontspanning van zo’n 15 minuten.
 • Na afloop praten we na over wat er is aangeraakt en ga je naar huis met concrete handvatten voor je dagelijks leven. Ook ontvang je een ademmeditatie en een werkboek zodat je thuis kunt blijven oefenen met de adem.
 • De hele sessie duurt in totaal zo’n 1,5 tot 2 uur en vindt plaats in Haarlem. Online is bespreekbaar maar heeft niet de voorkeur.
 • Eet niet teveel vlak van tevoren. Zorg dat je laatste maaltijd zo’n uur tot anderhalf uur geleden is.
 • Trek comfortabele kleding aan waarin je je fijn voelt. Het liefst zonder knopen of ritsen. Ook is het fijn om warme sokken mee te nemen.
 • Als je onverhoopt toch niet kunt komen, meld je dan minimaal 24 uur van te voren af. Anders moet ik de sessie alsnog in rekening brengen.
 • Let op: als je last hebt van hartklachten, hyperventilatie, glaucoom, ernstige psychische problemen of als je zwanger bent, neem dan eerst contact op zodat ik je persoonlijke situatie beter kan inschatten. Het kan zijn dat een ademcirkel dan minder geschikt is.

boek een ademsessie

  Selecteer een dagdeel dat je het beste uitkomt. Per mail plannen we de sessie in:

  Heb je al eens eerder ademwerk ervaren?

  veelgestelde vragen

  Ademwerk is over het algemeen niet passend als je last hebt van epilepsie, glaucoom, hartklachten, hyperventilatie of depressie – nu of in het verleden. Twijfel je over jouw persoonlijke situatie? Neem dan eerst contact met mij op per mail. Zo kan ik beoordelen of een 1-1 sessie in jouw geval passend is.

  Ademwerk is in principe geschikt voor iedereen die zijn of haar bewustzijn wil vergroten en persoonlijk wil groeien, zie voor uitzonderingen de vraag hierboven. Ademwerk is met name geschikt als je ademhaling regelmatig hoog zit, je veel piekert, veel stress ervaart, kampt met zelfbeeld problematiek, moeite hebt met het uiten van emoties of traumatische gebeurtenissen wilt verwerken. Zie voor meer informatie ook deze pagina.

  Één losse ademsessie gaat niet je leven veranderen. Net als één keer naar de fysio gaan je niet van een blessure afhelpt. Er is geen quick fix voor het leven. Het leven is een speeltuin en jij mag altijd blijven leren en bijsturen. Je adem helpt je daarbij.