1-1 ADEMSESSIE

"Van een vol hoofd, naar een thuisbasis in jezelf"

Van het afwerken van to-do-lijstjes, continu het beste in jezelf naar boven willen halen tot het zorgen voor je omgeving: jij houdt alle ballen hoog. Het ene moment voelt het goed om zo bezig te zijn en het andere moment bekruipt je een leeg gevoel vanbinnen.

Je ademhaling zit regelmatig hoog, je hebt weinig energie of je piekert je suf. Soms word je er knettergek van. Van de onrust in jezelf. Van het moeite hebben met keuzes maken. Van de onzekerheid in contact met anderen. Je zou wel willen dat het anders was, maar eerlijk gezegd weet je niet zo goed hoe.

Want je bent je steeds bewuster van jezelf, maar toch lukt het je niet om je echt rustig en vrij te voelen. Om anders om te gaan met stressvolle situaties. Om volledig jezelf te zijn. Om keuzes te maken vanuit je hart. Om je plek in deze wereld in te nemen.

En dat is wel waar je naar verlangt. Toch?

ademsessie-1-1

zij gingen je voor

voordelen van een ademsessie

innerlijke rust

Je adem is de verbinding tussen je hoofd en je lichaam. Door ademwerk kalmeer je je autonome zenuwstelsel, laat je spanning los en breng je je ademhaling naar beneden. Je energie verplaatst zich letterlijk van je hoofd naar je buik - je centrum - waardoor je meer innerlijke rust ervaart.

vertrouwen

Door lichaamsgerichte coaching word je je bewust van je binnenwereld. Je keert naar binnen en gaat jezelf zien en erkennen, zonder wat je doet in de buitenwereld. Zo creëer je een veilige basis in jezelf waar je altijd naar terug kunt en leer je jezelf op een duurzame manier dragen in wat je tegenkomt.

vrijheid

Tijdens een individuele sessie kijk je laag voor laag opgekropte emoties, beperkende overtuigingen en blokkades aan. Je adem brengt je voorbij je overlevingsmechanismen en je doorvoelt oude bagage waardoor er ruimte ontstaat voor wie je werkelijk bent en je steeds voller en vrijer kunt leven.
ademsessie - ademwerk

adem je vrij

Ademwerk begint bij bewustwording, alleen dat waar jij je bewust van bent kun je doorvoelen en integreren. Tijdens een ademsessie maken we gebruik van de bewust verbonden ademhaling zodat wat onbewust is in jou, naar de oppervlakte kan komen. Zo kun je laag voor laag opgeslagen spanning, emoties en oude pijn doorvoelen en kan je levensenergie weer meer gaan stromen. Elke sessie is anders en geeft jou precies wat je op dat moment mag aankijken. Zo brengt je adem je in contact met wie je werkelijk bent en kun je steeds meer leven vanuit rust, vertrouwen en vrijheid. Vanuit echt zijn.

zo verloopt een ademsessie

Boek een ademsessie via het rooster en lees onderstaande informatie nog even door over het verloop van een sessie en wat je kunt verwachten. Heb je een vraag, verzoek voor een andere dag of duosessie, stuur dan even een mailtje.

  • We starten de ademsessie met een intake. De eerste keer vul je alle intake vragen bij het boekingsproces in. Ben je al een keer geweest dan focussen we op wat er op dat moment om aandacht vraagt. Ook zetten we samen een intentie voor de sessie.
  • Na een warming-up starten we de actieve ademsessie die ongeveer 30 minuten duurt en daarna volgt een eindontspanning van zo’n 10 tot 15 minuten.
  • Na afloop praten we na over wat er is aangeraakt en ga je naar huis met concrete handvatten voor je dagelijks leven.
  • De sessie duurt zo’n 1,5 tot 2 uur en vindt plaats in Haarlem. Online is bespreekbaar maar heeft niet de voorkeur.
  • Let op: als je last hebt van hartklachten, hyperventilatie, glaucoom, ernstige psychische problemen of als je zwanger bent, neem dan eerst contact op zodat ik je persoonlijke situatie beter kan inschatten.

boek een ademsessie

veelgestelde vragen

Ademwerk is over het algemeen niet passend als je last hebt van epilepsie, glaucoom, hartklachten, hyperventilatie of depressie – nu of in het verleden. Twijfel je over jouw persoonlijke situatie? Neem dan eerst contact met mij op per mail. Zo kan ik beoordelen of een 1-1 sessie in jouw geval passend is.

Ademwerk is in principe geschikt voor iedereen die zijn of haar bewustzijn wil vergroten en persoonlijk wil groeien, zie voor uitzonderingen de vraag hierboven. Ademwerk is met name geschikt als je ademhaling regelmatig hoog zit, je veel piekert, veel stress ervaart, kampt met zelfbeeld problematiek, moeite hebt met het uiten van emoties of traumatische gebeurtenissen wilt verwerken. Zie voor meer informatie ook deze pagina.

Één losse ademsessie gaat niet je leven veranderen. Net als één keer naar de fysio gaan je niet van een blessure afhelpt. Er is geen quick fix voor het leven. Het leven is een speeltuin en jij mag altijd blijven leren en bijsturen. Je adem helpt je daarbij.