5 x podcast voor persoonlijke groei

5 x podcast voor persoonlijke groei

podcasts persoonlijke groei

Altijd hongerig naar nieuwe informatie over geluk, persoonlijke groei en succes? Herkenbaar. Ik lees graag boeken over deze onderwerpen maar ben inmiddels ook podcast junkie. Ben jij al bekend met dit medium? Ik geef een ode aan de podcast en deel vijf kanalen die ik graag beluister.

Mijn favoriete podcast kanalen

Podcasts kun je onder andere luisteren via de app op je iPhone, Spotify of iTunes. Zelf ben ik sinds een paar jaar verslingerd aan podcasts en ik zal je vertellen waarom. Als je onderweg bent naar je werk of de was opvouwt is stilte best fijn en nodig maar dit vind ik ook mooie momenten om te luisteren naar interessante informatie. Een podcast gaat vaak meer de diepte in over een bepaald onderwerp. Het gaat verder dan een standaard nieuwsartikel of een post op social media, daarom vind ik het zo inspirerend. Podcasts zijn er over uiteenlopende onderwerpen. Zelf vind ik podcasts over persoonlijke groei heel interessant. Hieronder geef ik je 5 luistertips.

Eindbazen

Programma dat gemaakt wordt door Wiggert Meerman en Michel de Vos. Via dit kanaal kwam ik in aanraking met podcasts en ik ben fan van het eerste uur. De mannen interviewen inspirerende personen die zogezegd ‘eindbaas’ zijn in een bepaalde richting. Van ex radio DJ, coach en miljonair Michael Pilarczyk, planetenjager Lucas Ellerbroek tot oud-militair Dick Berlijn, stuk voor stuk inspirerende personen. Tijdens de afleveringen duiken ze met elkaar de diepte in en kom je op een leuke manier meer te weten over de persoon in kwestie en zijn of haar vakgebied.

Zon in je leven

Via de Eindbazen aflevering met Astrid Davidzon over perfectionisme, hypnosetherapie en NLP kwam ik terecht bij haar eigen podcast Zon in je leven. Ze gaat de diepte in en vertelt op inspirerende en informatieve wijze meer over allerlei onderwerpen die in relatie staan tot perfectionisme zoals uit je comfortzone gaan, je grenzen aangeven en het belang van stilstaan. Als herstellend perfectionist luister ik graag naar haar adviezen en inzichten.

Rock Your World

Ik ben gebiologeerd door astrologie. Hanneke van RYW deelt in haar podcasts actuele informatie over de nieuwe en volle maan. Door te leven met de cyclus van de maan creëer ik vaste momenten om aan mijn persoonlijke groei te werken. Daarnaast geeft ze ook praktische tips die betrekking hebben op jouw maanteken en hoe je in elke fase het beste voor jezelf kunt zorgen. En laat ik niet de fijne producten uit haar webshop vergeten. Wat mij betreft echt een aanrader! PS: Net als ik geïnteresseerd in astrologie? De Astro Goddess Podcast van Josie Boog vind ik ook fijn.

Oprah’s Super Soul Conversations

Deze inspirerende vrouw behoeft natuurlijk geen verdere introductie. In haar podcast praat ze met allerlei grootheden zoals Eckhart Tolle, Brené Brown en Paulo Coelho over geluk, innerlijke rust en persoonlijke ontwikkeling. Vaak heb ik ook boeken van hen gelezen. Door de podcast leer je meer over deze personen, hun beweegredenen en hun eigen verhalen. Dat levert mij dikwijls mooie inzichten en inspiratie op.

On Purpose with Jay Shetty

Deze man is een grote naam op het gebied van persoonlijk leiderschap. Zijn inspirerende video’s worden goed bekeken en ook zijn social media accounts kennen veel aanhangers. Zelf heeft hij lange tijd als monnik geleefd en deed hij veel kennis op over de boeddhistische zienswijze. Zijn kennis draagt hij niet alleen over in video’s en door middel van coachingsprogramma’s, in zijn podcast licht hij interessante onderwerpen uit zoals hoe je jouw dromen kunt manifesteren en samen kunt werken met het universum.

Extra podcast tips

Naast informatie over persoonlijke groei houd ik ook echt van goede gesprekken. Tijdens corona zijn er meer mensen een podcast begonnen. Ik luister bijvoorbeeld graag naar Effe Relativeren van Kaj Gorgels waarin hij met leuke gasten de diepte ingaat en relativeert maar wel met een knipoog. Of de podcast van Gwen van Poorten waarin ze ook diepgaande gesprekken heeft met bekende mensen, maar wel met een eigenzinnig format waarin ze helemaal zichzelf is.

Luister eens een podcast tijdens het autorijden, je treinrit of het huishouden. Toch liever een boek? Lees eens een boek recensie of volg mijn eigen levensreis op Instagram. Zelf nog een leuke toevoeging? Deel het in een reactie onder dit artikel of op Instagram!