MIJN VERHAAL

het verhaal van

elsa sophie

Eerst leefde ik krampachtig volgens de regels die ik mij als klein meisje had opgelegd. Nu ben ik mezelf. Een vrouw die de wereld kleurt met echte woorden.
Processed with VSCO with p8 preset

de perfecte studiebol

Ieder mens heeft een verhaal. Het is in essentie de reden dat je doet wat je doet, zegt wat je zegt en bent wie je bent. Dat geldt ook voor mij. Ik groeide op in Hoofddorp met mijn ouders en jongere broertje. Wie mij nog kent uit die periode zou mij omschrijven als leergierig, sportief en zachtaardig. Leren bood mij de intellectuele uitdaging die ik al jong nodig had. Sporten als dansen, turnen en hockey – ja allemaal tegelijk – vormden de uitlaatklep voor mijn tomeloze energie. Mijn sensitieve karakter zorgde voor veel leuke en gezellige vriendinnetjes. Ik kwam niets tekort. Toch heeft mijn jeugd ook mij gevormd. Als oudere zus van een jongere broer met ADHD en veel problemen in onze woonplaats nam ik de rol van wakende leeuwin en verantwoordelijke zus op me. Het schiep een diepe band tussen ons die ik nog altijd koester.

de zoekende millennial

Met vlag en wimpel geslaagd voor mijn Master Communicatiewetenschap trok ik de wijde wereld in. Wat kan er misgaan? Veel als je jezelf door de jaren heen onbewust een destructief verhaal hebt verteld. Ik moest de dochter zijn waar niemand last van had en die alles perfect deed. Niet omdat mijn ouders me dat zeiden, maar omdat het kinderbrein zo werkt. Ik ontwikkelde een dwangmatige vorm van perfectionisme. Een levenshouding die mij in de grote mensen wereld niet hielp. Na mijn afstuderen viel ik in een gat. Jarenlang had ik de identiteit van verantwoordelijk familielid en perfecte student aangenomen. Wie was ik eigenlijk zonder studie? Ik kwam in online marketing terecht maar miste al snel diepgang. Bij grote organisaties voelde ik mij niet op mijn plek. Langzaam maar zeker begon ik mij te verschuilen achter een masker. Ik verdronk in mijn belemmerende overtuigingen en kwam met paniekaanvallen thuis te zitten.
Processed with VSCO with p8 preset
Processed with VSCO with p8 preset

de schrijvende kracht

Een intense periode volgde. Nu kan ik daar alleen maar op terugkijken als een val die nodig was om sterker op te staan. Ik heb het aangedurfd om naar binnen te keren, mijn overtuigingen onder ogen te zien en naar mijn kern te reizen. Ik laat mijn oude verhaal stukje bij beetje achter en sta nu eindelijk in mijn kracht. Het zoeken naar mijn identiteit hield op toen ik aankwam bij mijn essentie. Want als klein meisje verslond ik al notitieboekjes. De lege bladzijden waren mijn klankbord. Echtheid, levensvragen en mijn binnenwereld hebben altijd mijn aandacht gehad. Ik denk, droom en voel in tekst. Alles wat ik zie, hoor, ruik en proef is voeding voor de verhalen die ik vormgeef in mijn hoofd. Ik heb een grote passie ontwikkeld voor persoonlijke groei, mentale gezondheid en een bewuste levensstijl. Het zijn onderwerpen waar ik me graag in verdiep en over schrijf. Bovenal ga ik aan van echte verhalen. Die help ik graag vertellen.

samenwerken?