De playstation handleiding voor vrouwen

De playstation handleiding voor vrouwen

playstation-handleiding-voorvrouwen

De dag na kerst werd ik wakker met een lichte kater en een flinke dosis oververmoeidheid. Het was die dag dat mijn vriend het zeker wist. Hij wilde een playstation. En wel meteen. Net wakker en enigszins verrast liet ik het nieuws op mij inwerken. Ik zag onze quality time al ingepikt worden door die spelcomputer, maar goed ik gun hem ook zijn hobby’s. Na wat gesputter stemde ik in en ben ik zelfs meegegaan naar de Mediamarkt om zijn nieuwe vriendin op te halen. Ik ben de moeilijkste niet. Een paar uur later had ik spijt als haren op mijn hoofd.

Hoewel twintigers de spelcomputerleeftijd eigenlijk al lang voorbij zijn, wordt het innerlijke kind in die jongens op een of andere manier toch weer aangewakkerd (die van mij is 28). De eerste paar dagen wist ik niet wat me overkwam, maar inmiddels ben ik ervaringsdeskundige geworden. Ik zal daarom zo vrij zijn om een paar tips over boyfriends met een PlayStation te delen. Zie het als een soort handleiding. Eentje die niet geleverd werd bij de spelcomputer.

  1. Ken je plaats. Als de PlayStation net bij jullie is ingetrokken kom jij tijdelijk op de tweede plaats te staan. Accepteer dit. Je kunt hoog of laag springen, maar zodra het apparaat is geïnstalleerd ben jij gewoon even wat minder interessant. Lees: het apparaat zit vol nieuwigheden terwijl jij bekend terrein bent. Gun hem de tijd om zijn nieuwe onbekende terrein te ontdekken.
  2. Je staat er tijdelijk alleen voor. Belde ik na een lange dag naar huis om te vragen of de oven voorverwarmd kon worden volgde er eerst een stilte van een aantal minuten. Begint je bloed bijna te koken omdat je denkt dat hij niet luistert, hoor je plotseling de duimbewegingen van de controller in je oor. Gevolgd door een twijfelend: ‘uh wat zei je?’. Zie wederom punt 1. Jij bent even wat minder belangrijk en jou helpen heeft gewoon geen prioriteit. Vraag gewoon niets van hem, maar doe ook niet te veel voor hem. Fair deal.
  3. Hij praat niet tegen jou. Soms komt er geluid uit hem en denk je misschien dat hij toch aandacht voor je heeft. Je verplaatst je van de keuken (of waar je ook bent) naar de tv voor een gesprekje, maar niets is minder waar. Hij praat niet tegen jou. Hij praat zijn gamerstaal. Woorden als: yes, tjakka, oeh en aah zijn niet bedoeld voor de heerlijke geuren die uit de keuken komen en zeker niet voor de outfit die je die dag hebt aangetrokken. De communicatie verloopt van de TV naar de gamer en weer terug. Jij hoort hier niet bij. Zie wederom punt 1.
  4. Beoordeel hem tijdelijk niet op zijn uiterlijk. Waar die van mij er doorgaans spetterend uitziet, lijkt ook de uiterlijke verzorging even wat minder prioriteit te hebben. Je zult hem zeker in de beginfase aantreffen met gelloze haren, een joggingsbroek, beestachtige sloffen en ongewassen oksels. Dit hoort erbij, veroordeel hem er niet om. Bekijk desnoods jullie oude vakantiefoto’s van hem in zwembroek en houdt dat beeld vast.
  5. Blijf uit de buurt. Mocht je bovenstaande tactieken nog niet helemaal beheersen, geen punt. Zorg voor een goed gevulde eigen agenda. Maak van de gelegenheid gebruik om wat welverdiende me-time in te plannen. Denk: lunchen met vriendinnen, even onder de zonnebank, een bezoekje aan je ouders. Zoiets. Als je weer thuiskomt heb je voldoende positieve energie om tactieken 1 t/m 4 in praktijk te brengen.

Al met al komt het allemaal neer op je plaats kennen. Je kunt jumping jacks naast de TV maken als het eten klaar is, je spannendste setje aantrekken of op zijn schoot klimmen: het werkt niet. Bespaar jezelf de moeite en geef hem de tijd om zijn speeltje te testen. Bekijk het van de zonnige kant, hij kan beter GTA op de PlayStation spelen dan Tinder op zijn telefoon. Daarnaast is het ook gewoon fijn voor hem dat hij een hobby heeft. Als hij eenmaal achter die PlayStation vandaan komt is hij als herboren, ontspannen en is alle aandacht voor jou. Ik begin bijna van die PlayStation te houden.

Liefs, Elsa Sophie