BREATHING YOU HOME

Lichaamsgericht coach traject: breathing you home

Een deep dive voor de moedige mens die voelt dat het anders kan. Je wilt minder leven volgens overlevingsmechanismen en het leven voluit ervaren zonder masker en zware rugzak. Voor jezelf, je relaties en je gezondheid.

Tijdens dit traject leer je zijn met wat er is, doorvoel je oude pijn en doorbreek je patronen. Een duurzame shift waarmee je niet alleen bagage achter je laat, maar ook op een nieuwe manier leert communiceren met jezelf zodat je kunt leven en leiden vanuit wie jij werkelijk bent.

Als je dit voelt, dan nodig ik je uit om verder te lezen.

Lichaamsgericht coaching traject - bij ademtherapeut Elsa Sophie in Haarlem

Je plek innemen vanuit een stevige basis in jezelf…

Dat is waar jij naar verlangt. Volledig jezelf kunnen zijn, kwetsbaarheid mogen tonen en verbinding voelen met jezelf en de wereld om je heen. Leven op jouw voorwaarden, doen waar je energie van krijgt en meer in het moment zijn.

Want jij bent anders. Of nou ja, je bent niet anders maar zo voelt het wel vaak. De kaders van de maatschappij voelen als een jas die niet past, te strak. Een brandend verlangen in jou zegt je dat het anders kan.

Je wilt niet meer zo geleefd worden, je wilt het leven voluit ervaren. Jij wilt de cirkel van patronen en overtuigingen die je met je meedraagt doorbreken. Omdat je diep vanbinnen weet dat je niet gemaakt bent om te leven met een masker en een zware rugzak.

Toch kom je er nog niet helemaal uit want…

Lichaamsgericht coaching traject - ademwerk in Haarlem bij Elsa Sophie

Je mist de verbinding met een diepere laag

Waarschijnlijk heb je al een keer een wake-up call gekregen. Een burn-out, verbroken relatie of zwangerschap heeft je op het pad van persoonlijke groei gebracht. Of de corona crisis heeft je aan het denken gezet over het leven.

Ook boeken en podcasts over zelfontwikkeling, mediteren en een psycholoog zijn jou niet vreemd. Je bent gegroeid, je bent je bewust van jezelf en kunt goed reflecteren. Toch voel je dat er meer is.

Want je kunt beter balanceren, maar in de buitenwereld weet je je vaak geen houding te geven of doe je je groter voor dan dat je bent. Om nog maar te zwijgen over de strenge stem in je hoofd, die de overhand krijgt als je het moeilijk hebt.

Je begrijpt alles zo goed, je voelt zoveel en je doet zo hard je best. Maar dit pad voelt soms best eenzaam. Diep vanbinnen weet je dat het anders kan, niet vanuit je hoofd maar vanuit een dieper verlangen in jezelf.

Herken je dit? Dan ben ik er voor jou.

LAAT ME JE GERUST STELLEN...

Ik weet precies hoe je je voelt

Toen ik in 2018 met paniekaanvallen thuis kwam te zitten, moest ik mijn masker af zetten en mijn rugzak af doen. Mijn lichaam deed er alles aan om me tot stilstand te brengen. Vol overgave stortte ik me op persoonlijke groei. Ik las boeken, luisterde podcasts en bezocht een psycholoog. Zo leerde ik mezelf beter begrijpen. En yoga en mindfulness hielpen me om bewuster te leven.

Toch miste ik iets en voelde het als pleisters plakken. Mijn lijf was nog steeds een bonk spanning en als ik emoties had, schoot mijn hoofd in standje overanalyseren. Ik kon mezelf nog zo goed begrijpen maar het veranderde niets aan hoe ik me vanbinnen voelde. Ik verlangde naar verbinding met een diepere laag. En toen… kwam transformerend ademwerk op mijn pad.

Zo leerde ik dat ervaringen die je eerder in je leven niet kon reguleren, liggen opgeslagen in je lichaam en je onderbewustzijn. Zonder daar aandacht aan te geven, blijf je in hetzelfde automatische wiel van je overlevingsmechanismen ronddraaien. De belichaming van mijn onverwerkte stukken was het puzzelstukje dat ik miste en mijn adem de natuurlijke tool om oude pijn waar ik jarenlang voor was weggerend ruimte te geven.

Lichaamsgerichte coaching helpt je om uit je hoofd te komen, weer echt contact te maken met jezelf en te doorvoelen wat er in je leeft. Zo verbind je je hoofd en je lijf weer liefdevol en kom je thuis bij jezelf: een veilige basis van waaruit je met rust, vertrouwen en vrijheid de wereld in stapt.

Is dat waar jij naar verlangt? Dan nodig ik je graag uit voor…

Lichaamsgericht coaching traject - lichaamsgericht ademcoach in Haarlem
deep dive traject: breathing you home

Ga mee op levensreis in jezelf

Wat als er een plek is waar je écht jezelf kunt zijn... Waar je kunt stoppen met jezelf constant te willen verbeteren? Waar je veilig mag landen? Waar je het leven met een open hart leert ervaren? Die plek zit al in jou. En die ga je herontdekken tijdens BREATHING YOU HOME: een veilige omgeving om jezelf echt te zien en zijn.

De drie pijlers van waaruit ik werk:

real - minder masker, meer echtheid

Om te ontdekken wat er écht is, mag je eerst vertragen. Stilstaan, je masker afzetten en landen. Van daaruit kun je horen welke stukken er om jouw aandacht vragen en welke overlevingsmechanismen je in de weg zitten.

raw - zonder omwegen, naar de kern

Om tot de kern te komen, heb je verbinding nodig. Met je adem kom je in contact met wat er in jouw lichaam ligt opgeslagen. Zo kun je onverwerkte emoties doorvoelen en patronen doorbreken.

radiate - zien wat er is, zijn wie je bent

Om echt en vrij te zijn, moet je verantwoordelijkheid nemen. Als je kunt zien welke stukken van jou zijn en je leert daarmee zijn, dan bevrijd je jezelf. En kun je leven en leiden vanuit wie jij werkelijk bent.

Deze drie pijlers vormen de basis van mijn methode en geven een indruk van hoe ik werk: zacht, veilig en helder. Het deep dive traject is volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. We werken veel met het innerlijk kind en je krijgt coaching die je helpt om de veiligheid in jezelf te versterken en jouw stukken op een gezonde manier te reguleren. In een kennismaking deel ik meer over mijn werkwijze.

HI, IK BEN ELSA SOPHIE

Ik help jou op een nieuwe manier met je binnenwereld communiceren zodat je Écht kunt Zijn

Van worstelend perfectionist, naar vrije vlinder met een eigen praktijk. Het klinkt gigantisch cliché, toch is het wel zo gegaan en had mijn verhaal net zo goed dat van jou kunnen zijn. Van kleins af aan leerde ik om zorg te dragen, me groot te houden en zelfstandig te zijn. Ik leefde buiten mezelf. Tot ik daar op latere leeftijd in de moderne prestatiemaatschappij steeds meer last van kreeg.

Mijn gevoel van eigenwaarde zocht ik in de buitenwereld. Ik kon goed leren en sportte op vrij hoog niveau. Ook zorgde ik liever voor anderen dan voor mezelf en kon ik me helemaal verliezen in feestvieren. Tegelijkertijd had ik een extreem laag zelfbeeld en wist ik niet wat ik wilde in het leven. Ik kon nog zo hard rennen, vanbinnen voelde ik me leeg. Tot mijn lichaam in 2018 letterlijk aan de noodrem trok en me dwong om naar binnen te keren.

Mijn levensreis begon pas echt toen ik mijn masker af zette en mijn rugzak af deed. Vanaf dat moment ben ik mij gaan verdiepen in bewustwording, emotionele verwerking en transformatie. Ik deed een Mindfulness Training en cognitieve gedragstherapie, volgde een opleiding en masterclasses op het gebied van ademwerk en lichaamswerk en verdiepte me onder meer in Trauma Release en Geweldloze Communicatie. Alles wat ik leerde, heb ik intensief zelf ervaren en geïntegreerd.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en voel ik mij bevrijd en thuis bij mezelf. Een stevige kern van waaruit ik vol overgave doe wat ik hier te doen heb: jou helpen jezelf echt te zien en zijn. Met liefde begeleid ik dappere veranderaars met helend ademwerk & lichaamswerk op hun pad naar meer innerlijke veiligheid, verbinding en vrijheid. Want dat is waarvoor je geboren bent.

Elsa
rebecca koos ervoor de diepte in te gaan
Rebecca-Cirkel

'Ik mag meer voelen van mezelf'

“De ademmeditaties, de 1-1 sessies, de gesprekken en vooral jouw rol als coach hebben mij de afgelopen maanden veel gegeven. Ik was boos op mijn adem en lichamelijke klachten. Nu merk ik het op en mag het er zijn. Ik ga gemakkelijker uit mijn hoofd en in mijn lijf. Ik mag meer voelen van mezelf. Ik heb spanningen losgelaten op bijzonderen plekken en manieren. En zoals jij dat zo mooi zegt: ik heb letterlijk en figuurlijk lucht gecreëerd. Als coach ben jij opmerkzaam, eerlijk, zacht, toegankelijk, oprecht en veilig. Tijdens elke stap van dit traject was jij precies wat ik nodig had. Bedankt voor alles.”

ademcoachingstraject
In een veilige omgeving leer je écht voelen en maak je ruimte voor wie je werkelijk bent

Zo ziet het programma eruit:

Vrijblijvend kennismakingsgesprek via Zoom

Samen brengen we jouw huidige situatie in kaart. Waar sta je en waar wil je naartoe bewegen? Aan de hand daarvan besluiten we of het programma wat voor jou is.

Individuele sessies (1,5 tot 2 uur)

In individuele sessies verwerk je met ademwerk & lichaamswerk oude bagage, word je je bewust van patronen die je tegenhouden om voluit te leven en ontstaat er laag voor laag meer ruimte voor wie jij werkelijk bent.

Coach calls via Zoom & Voxer support

Met coach calls & app support help ik je bij de integratie van je sessies zodat je heldere inzichten krijgt die je kunt toepassen in het dagelijks leven.

Ademoefeningen + werkboek

Je krijgt materiaal aangereikt om thuis te oefenen en te reflecteren op wat je ervaart. Zo leer je de technieken, creëer je een blijvende verandering en kun je na het traject terugvallen op een eigen practice.

Dit traject duurt 4 tot 5 maanden en de investering is vanaf €999,-. In overleg krijg je een persoonlijk voorstel o.b.v. jouw situatie.

moedige manon over breathing you home
Manon-BYH-bw

'Ik mag er zijn, wat ik ook voel en waar ik ook ben'

“Breathing you home, is letterlijk wat het traject met je doet. Het brengt je terug naar jezelf. Je leert weer tijd voor jezelf te maken. Je leert te luisteren naar je lichaam en je gevoel. Je leert jezelf opnieuw kennen. Ik ben ruimer en bewuster gaan ademen en meer van mezelf gaan houden. Ik mag er zijn, wat ik ook voel en waar ik ook ben. Elsa begeleidt je met respect en vertrouwen tijdens de ademsessies. Ze heeft een hele fijn stem waardoor je kalm en veilig voelt. Wat essentieel is om de diepte in te durven gaan en oude herinneringen en gevoelens tegen te komen. Doordat Elsa de juiste vragen durft te stellen en heldere uitleg geeft, kon ik mijn belevingen beter verwerken en stappen maken. Het traject heeft me doen inzien dat het nooit te laat is om oude aangeleerde gewoontes om te zetten in nieuwe handvaten voor de toekomst.”

Voor jou, omdat je verlangt naar verbinding en ja zeggen tegen jezelf

Dit traject is geschikt voor:

  • Wie bijvoorbeeld last heeft van stressklachten, angsten, perfectionisme, een hoge ademhaling, piekeren, een laag zelfbeeld, onzekerheid of onverwerkte (traumatische) gebeurtenissen.
  • Wie genoeg heeft van meer moeten en meer doen en meer wil voelen en zijn.
  • Wie bereid is om naar binnen te keren en aan te kijken wat daar leeft, al voelt dat tegelijkertijd ook mega spannend.
  • Wie niet meer alleen wil leven vanuit het hoofd en verlangt naar een leven met meer innerlijke rust, vertrouwen en vrijheid.
  • Wie net als ik gelooft in intensieve samenwerking, duurzame transformatie en een commitment aan jezelf zodat je op een veilige manier de diepte in kunt gaan.

Dit traject is niet geschikt voor:

  • Wie last heeft van epilepsie, glaucoom, hartklachten, ernstige hyperventilatie of depressie – nu of in het verleden. Of als je zwanger bent.
  • Wie niet bereid is om een commitment aan te gaan met zichzelf.
  • Wie gelooft in een quick fix.
ademcirkels-beeld-website
Elsa
hoe klinkt dit...

als je besluit om de diepte in te gaan

Leer je te verzachten en te zijn met wat er is, zodat de onverwerkte stukken die om jou aandacht schreeuwen eindelijk de liefde krijgen die ze verdienen.

Geef je jezelf erkenning voor wie jij werkelijk bent, zodat je minder behoefte hebt aan bevestiging van buitenaf.

Ervaar je een diepe verbinding met jezelf, zodat je vanuit een stevige en veilige basis in jezelf gezonde relaties met anderen aan kunt gaan.

Luister je naar de wijsheid van je lichaam, zodat je op een duurzame manier aan je gezondheid werkt en angst, depressie en ziekten minder ruimte krijgen.

Ontdek je de enorme draagkracht die je hebt, zodat je niet meer bang bent voor je donker én je licht en je jezelf kunt dragen in het menszijn.

En dat mag je in een veilige omgeving ontdekken.

veelgestelde vragen

Nee, je hoeft geen ervaring te hebben. Wel kan het helpen om al eens een 1-1 sessie of een groepssessie te hebben ervaren. Als je eerst een sessie wilt proberen, kun je dat met mij inplannen. Kies je er dan uiteindelijk voor om in het programma te stappen, dan is die sessie gratis.

Ik snap je vraag, er zijn steeds meer coaches en programma’s. Ik denk vooral dat het belangrijk is dat je je goed voelt bij degene door wie je je laat dragen. Wat ik je kan bieden is kennis en ervaring op het gebied van lichaamsgericht werk, emotionele verwerking en bewustwording. Ik geloof in een duurzame transformatie. Persoonlijke begeleiding en bewezen tools & technieken zodat je jezelf ook leert dragen. Voel maar of dat goed voelt voor jou.

Één losse ademsessie gaat niet je leven veranderen. Net als één keer naar de fysio gaan je niet van een blessure afhelpt. Er is geen quick fix voor het leven. Het leven is een speeltuin en jij mag altijd blijven leren en bijsturen. Maar ik geloof wel in de kracht van lichaamsgerichte coaching. Door een langere periode intensief ademwerk & lichaamswerk te doen, kunnen we echt de diepte ingaan. Je leert jezelf beter kennen, gaat laagje voor laagje oude pijn doorvoelen en komt dichter bij wie je werkelijk bent. Daarnaast leer je hoe je jezelf kunt dragen in lastige situaties en hoe je adem en lichaam je daarbij kunnen helpen. Het is een deep dive van 4 tot 5 maanden waarin je handvatten krijgt om levenslang te investeren in jezelf.

Dit traject is een intensief programma waarmee we echt de diepte ingaan. Dat vraagt een investering in tijd en in geld. Ik begrijp dat niet iedereen hier de ruimte voor heeft. Daarom is het mogelijk te betalen in vier termijnen.

mooie woorden

ook zij ontdekten de kracht van ademwerk

BEN JE ER KLAAR VOOR?

Laten we kennismaken

Dit deep dive traject is voor de dappere veranderaars die voelen dat het anders kan. Die minder willen leven volgens hun overlevingsmechanismen en het leven voluit willen ervaren. Leer zijn met wat er is, doorvoel oude pijn en doorbreek patronen. Een duurzame shift waarmee je niet alleen bagage achter je laat, maar ook op een nieuwe manier leert communiceren met jezelf zodat je kunt leven en leiden vanuit wie jij werkelijk bent.

Voor jezelf, je relaties en je gezondheid.

Lichaamsgericht coaching traject - bij ademcoach Elsa Sophie in Haarlem