5 podcasts over persoonlijke groei

5 podcasts over persoonlijke groei

podcast-persoonlijkegroei

Ik sta bewust in het leven en ben altijd hongerig naar nieuwe informatie over geluk, persoonlijke groei en succes. Naast dat ik graag boeken lees op dit gebied ben ik inmiddels ook podcast junkie. Ben jij al bekend met dit medium? Ik geef een ode aan de podcast en deel vijf kanalen die ik graag volg.

Waarom iedereen moet gaan podcasten

De luistercijfers van podcasts nemen fors toe. Zowel individuen als ook steeds meer bedrijven starten hun eigen kanaal. Podcasts kun je onder andere luisteren via de app op je iPhone, Spotify of iTunes. Zelf ben ik sinds een jaar verslingerd aan podcasts en ik zal je vertellen waarom. Als je onderweg bent naar je werk of de was staat op te vouwen is stilte af en toe best fijn en nodig maar dit vind ik ook mooie momenten om te luisteren naar interessante informatie. Een podcast gaat vaak meer de diepte in over een bepaald onderwerp of je luistert naar een interview tussen meerdere personen. Het gaat verder dan een standaard nieuwsartikel of post op social media, daarom vind ik het zo interessant en inspirerend.

5 podcasts over persoonlijke groei

Podcasts zijn er inmiddels over uiteenlopende onderwerpen. Zo kun je een radio DJ volgen die zichzelf in zijn podcast meer kan uiten dan in zijn radioshow, naar een influencer luisteren die in gesprek gaat met andere bekende mensen of de podcast van het Algemeen Dagblad beluisteren. Zelf vind ik podcasts over persoonlijke groei heel interessant. Hieronder geef ik je 5 luistertips.

Eindbazen: programma dat gemaakt wordt door Wiggert Meerman en Michel de Vos. Via dit kanaal kwam ik in aanraking met podcasts en ik ben fan van het eerste uur. De mannen interviewen inspirerende personen die zogezegd ‘eindbaas’ zijn in een bepaalde richting. Van ex radio DJ, coach en miljonair Michael Pilarczyk, planetenjager Lucas Ellerbroek tot oud-militair Dick Berlijn, stuk voor stuk inspirerende personen. Tijdens de afleveringen duiken ze met elkaar de diepte in en kom je op een leuke manier meer te weten over de persoon in kwestie en zijn of haar vakgebied.

Zon in je leven: via de Eindbazen aflevering met Astrid Davidzon over perfectionisme, hypnosetherapie en NLP kwam ik terecht bij haar eigen podcast Zon in je leven. In haar podcast gaat ze de diepte in en vertelt ze op inspirerende en informatieve wijze meer over allerlei onderwerpen die in relatie staan tot perfectionisme zoals uit je comfortzone gaan, je grenzen aangeven en het belang van stilstaan. Als herstellend perfectionist luister ik graag naar haar adviezen en inzichten.

Oprah’s Super Soul Conversations: deze inspirerende vrouw behoeft natuurlijk geen verdere introductie. In haar podcast praat ze met allerlei grootheden als Eckhart Tolle, Brené Brown en Paulo Coelho over geluk, innerlijke rust en persoonlijke ontwikkeling. Van deze grootheden heb ik vaak ook boeken gelezen. Door de podcast leer je meer over deze personen, hun beweegredenen en hun eigen verhalen. Dat levert mij dikwijls mooie inzichten en inspiratie op.

On Purpose with Jay Shetty: deze man is een grote naam op het gebied van persoonlijk leiderschap. Zijn inspirerende video’s worden goed bekeken en ook zijn social media accounts kennen veel aanhangers. Zelf heeft hij lange tijd als monnik geleefd en deed hij veel kennis op over de boeddhistische zienswijze. Zijn kennis draagt hij niet alleen over in video’s en door middel van coachingsprogramma’s, in zijn podcast licht hij interessante onderwerpen uit zoals hoe je jouw dromen kunt manifesteren en samen kunt werken met het universum.

Freedom Writers: als ontwikkelend schrijver volg ik maar al te graag succesvolle schrijvers om tips en tricks te leren. Toen ik ontdekte dat Roanne van Voorst, Roos Schlikker en Lou Niestadt een eigen podcast hebben luisterde ik dan ook direct alle beschikbare afleveringen. Waar het schrijverswereldje soms wat gesloten kan overkomen gaan de dames met elkaar in gesprek, delen ze achtergrondinformatie en geven ze zo een kijkje in het schrijversleven.

Luister eens een podcast tijdens het autorijden, je treinrit of het huishouden. Geloof me je bent meteen fan.