1-1 TRAJECT: BREATHING YOU HOME

[rev_slider alias=”slider-breathing-you-home”]

Wat fijn dat je er bent! Ik kan me namelijk als geen ander voorstellen hoe je je voelt.

Je loopt dapper op het pad van persoonlijke groei. Wie weet heeft je lichaam je een keer een flinke wake-up call gegeven of heb je al eens bij een psycholoog of coach aangeklopt.

Je verslindt boeken en podcasts over zelfontwikkeling, houdt regelmatig een dankbaarheidslijstje bij of spreekt affirmaties uit als ‘ik ben goed genoeg’ of ‘het is zoals het is’ en ‘alles gebeurt met een reden’. Toch voel je ergens dat dit niet de oplossing is.

Je bent gegroeid, je bent bewuster van jezelf en je hebt meer balans in je leven. Voorzichtig kun je zelfs zeggen dat je best een leuk persoon bent. Maar in je binnenwereld voelt het lang niet altijd zo en in de buitenwereld weet je je geen houding te geven of doe je je groter voor dan dat je bent.

Sterker nog, je hoofd zit eigenlijk nog vol met kritische gedachten, analyses en doelen. En je bent liever met anderen bezig dan met jezelf. Je begrijpt alles zo goed, je voelt zoveel en je doet zo hard je best. Maar dit pad voelt eenzaam. Diep vanbinnen weet je dat het anders kan, niet vanuit je hoofd maar vanuit je hart.

Herken je dit?

rebecca koos ervoor de diepte in te gaan
Rebecca-Cirkel

'Ik mag meer voelen van mezelf'

“De ademmeditaties, de 1-1 sessies, de gesprekken en vooral jouw rol als coach hebben mij de afgelopen maanden veel gegeven. Ik was boos op mijn adem en lichamelijke klachten. Nu merk ik het op en mag het er zijn. Ik ga gemakkelijker uit mijn hoofd en in mijn lijf. Ik mag meer voelen van mezelf. Ik heb spanningen losgelaten op bijzonderen plekken en manieren. En zoals jij dat zo mooi zegt: ik heb letterlijk en figuurlijk lucht gecreëerd. Als coach ben jij opmerkzaam, eerlijk, zacht, toegankelijk, oprecht en veilig. Tijdens elke stap van dit traject was jij precies wat ik nodig had. Bedankt voor alles.”

“Ik was jij en jij bent mij”

Toen ik in 2018 met paniekaanvallen thuis kwam te zitten stortte mijn wereld in. Mijn lichaam deed er alles aan om me tot stilstand te brengen. In plaats van altijd maar het ‘perfecte plaatje’ na te streven, moest ik mijn maak-je-om-Elsa-maar-geen-zorgen-masker laten zakken. Doodeng, maar wel nodig.

Vol overgave stortte ik me op persoonlijke groei. Ik las boeken, luisterde podcasts en bezocht een psycholoog. Zo leerde ik mezelf beter begrijpen. En yoga, mindfulness en cognitieve therapie hielpen me om bewuster te leven en gebeurtenissen uit het verleden mentaal een plekje te geven.

Toch miste ik iets en voelde het als pleisters plakken. Mijn lijf was nog steeds een bonk spanning en als ik emoties ervoer, schoot mijn hoofd in standje overanalyseren. Ik kon mezelf nog zo goed begrijpen maar het veranderde niets aan hoe ik me vanbinnen voelde. Daar kon geen omdenktrucje, affirmatie of zelfhulpboek tegenop. Ik verlangde naar verbinding met een diepere laag. En toen… ontdekte ik de kracht van ademwerk.

Oude pijn waar ik jarenlang voor weg was gerend, leerde ik ruimte geven met een natuurlijke tool die ik altijd bij me heb: de adem. Ik leerde dat de adem een spiegel is voor wat er in je leeft en in nauw contact staat met je emoties en wat jij meemaakt. En dat spanning die je eerder in je leven niet kon reguleren, ligt opgeslagen in je lichaam.

Lichaamsgerichte therapie helpt je om uit je hoofd te komen, weer echt contact te maken met jezelf en te doorvoelen wat er in je leeft. Door transformerend ademwerk & lichaamswerk zijn mijn hoofd en mijn lichaam liefdevol verbonden. Ik voel me niet langer een wandelend hoofd maar ervaar innerlijke veiligheid. Ik ben thuisgekomen bij mezelf: een veilige basis van waaruit ik met rust, vertrouwen en vrijheid de wereld in stap. En dat gun ik jou ook.

Elsa
breathing you home: ga mee op levensreis

met je adem als helende brandstof naar meer innerlijke rust, vertrouwen en vrijheid

Wat als er een plek is waar je écht jezelf kunt zijn... Waar je kunt stoppen met jezelf constant te willen verbeteren? Waar je veilig mag landen? Waar je het leven met een open hart mag leren ervaren? Die plek zit al in jou. En die ga je herontdekken tijdens breathing you home: een veilige omgeving om op adem te komen en jezelf echt te zien en zijn.

Dé methode om thuis te komen bij jezelf:

model-belichaming-elsasophie

adem

Je adem is de ingang naar jezelf en wat er in jou leeft. Door je aandacht naar je adem te brengen, word je je bewuster van wat je voelt in je lijf en welke opgeslagen stukken om je aandacht vragen. Met behulp van transformerende ademoefeningen en verbonden ademsessies vergroot je je bewustzijn, doorvoel je laag voor laag oude bagage en ontstaat helderheid. Want vrijer ademen is vrijer leven.

beweging

Opgeslagen emoties, blokkades en overtuigingen die in dit proces omhoogkomen willen niets meer dan stromen (emotion = energy in motion). Dat wat jij hebt vastgezet, breng je in beweging met behulp van je adem maar ook door lichaamsgerichte oefeningen (TRE), expressie geven met geluid en schrijf- en reflectieopdrachten. Je krijgt verschillende handvatten en technieken aangereikt om je energie te laten stromen.

aanwezigheid

Door met je adem aanwezig te blijven bij de sensaties in je lijf, heel je oude pijn. Tegelijkertijd leer je ontspannen aanwezig zijn bij wat er zich in het nu afspeelt. Zo kun je anders omgaan met spanning. In plaats van in een automatische overlevingsreactie te schieten, oefen je een bewuste respons. Een duurzame shift die tijd en aandacht vraagt en je een nieuwe manier van communiceren met jezelf oplevert.
ademcoachingstraject
In een veilige omgeving leer je écht voelen en maak je ruimte voor wie je werkelijk bent

Zo ziet het programma eruit:

~ Vrijblijvend kennismakingsgesprek via Zoom

Samen brengen we jouw persoonlijke situatie in kaart. Waar sta je en waar wil je naartoe bewegen? Aan de hand daarvan besluiten we of het programma wat voor jou is.

~ 7x individuele sessie (1,5 tot 2 uur)

In deze sessies verwerk je met ademwerk & lichaamswerk oude bagage, word je je bewuster van patronen die je tegenhouden om voluit te leven en ontstaat er laag voor laag meer ruimte voor wie jij werkelijk bent.

~ 3x coach call via Zoom (30 minuten) & Signal support

De calls helpen je om de inzichten die je krijgt tijdens sessies toe te passen in het dagelijks leven. Daarnaast hebben we contact via Signal en ben ik je stok achter de deur of cheerleader als dat nodig is.

~ Ademoefeningen + werkboek

Je krijgt oefeningen, kennis en journal prompts aangereikt om thuis te oefenen met je adem, lijf en emoties en te reflecteren op wat je ervaart.

~ Dit traject duurt ongeveer 4 à 5 maanden en de investering ligt tussen de € 999,- en €1100,- afhankelijk van het definitieve voorstel en betalingsoptie die je kiest* (gebaseerd op tarieven in 2022)

Ga mee naar de plek waar je jezelf echt kunt zien en zijn

Klinkt dit te mooi om waar te zijn?

Dat snap ik wel, je leeft in een maatschappij waar het eerder de norm is om weinig emoties te tonen, alles met je denkvermogen op te lossen en constant aan te staan. Met als gevolg dat je door het leven sjeest in standje overleven, terwijl je hier bent om het leven vol te leven.

Daarom is het tijd om de weg naar binnen te maken en elkaar aan te moedigen niet in die sneltrein te blijven denderen, maar op levensreis te gaan. Dit traject bied je daarom de mogelijkheid om:

~ Met je adem als helende brandstof de verbinding tussen je hoofd en je lijf te herstellen.

~ Weer met je lijf (en belangrijkste voertuig) te leren communiceren door te observeren, voelen en ervaren wat er in je leeft.

~ Onderdrukte emoties, belemmerende overtuigingen en blokkades in je lijf de ruimte te geven zodat je vrijer en voller gaat ademen en leven.

Dus wil jij van moeite hebben met keuzes maken, constant piekeren, liever met je aandacht bij anderen zijn, voortdurend bevestiging nodig hebben van buitenaf en je leeg voelen van binnen naar leven vanuit innerlijke rust, vertrouwen en vrijheid?

Dan is jezelf (opnieuw) belichamen met adem, beweging en aanwezigheid dé route naar die plek in jezelf die er al is.

Elsa
moedige manon over breathing you home
Manon-BYH-bw

'Ik mag er zijn, wat ik ook voel en waar ik ook ben'

“Breathing you home, is letterlijk wat het traject met je doet. Het brengt je terug naar jezelf. Je leert weer tijd voor jezelf te maken. Je leert te luisteren naar je lichaam en je gevoel. Je leert jezelf opnieuw kennen. Ik ben ruimer en bewuster gaan ademen en meer van mezelf gaan houden. Ik mag er zijn, wat ik ook voel en waar ik ook ben. Elsa begeleidt je met respect en vertrouwen tijdens de ademsessies. Ze heeft een hele fijn stem waardoor je kalm en veilig voelt. Wat essentieel is om de diepte in te durven gaan en oude herinneringen en gevoelens tegen te komen. Doordat Elsa de juiste vragen durft te stellen en heldere uitleg geeft, kon ik mijn belevingen beter verwerken en stappen maken. Het traject heeft me doen inzien dat het nooit te laat is om oude aangeleerde gewoontes om te zetten in nieuwe handvaten voor de toekomst.”

Voor jou, omdat je verlangt naar verbinding en ja zeggen tegen jezelf

Dit programma is geschikt voor:

  • Wie bijvoorbeeld last heeft van stressklachten, angsten, perfectionisme, een hoge ademhaling, piekeren, een laag zelfbeeld, onzekerheid en of onverwerkte gebeurtenissen.
  • Wie genoeg heeft van meer moeten en meer doen en meer wil voelen en zijn.
  • Wie bereid is om naar binnen te keren en aan te kijken wat daar leeft, ook al voelt dat tegelijkertijd ook mega spannend.
  • Wie niet meer alleen wil leven vanuit het hoofd en verlangt naar een leven met meer innerlijke rust, vertrouwen en vrijheid.
  • Wie net als ik gelooft in intensieve samenwerking, duurzame transformatie en een commitment aan jezelf zodat je op een veilige manier de diepte in kunt gaan.

Dit programma is niet geschikt voor:

  • Wie last heeft van epilepsie, glaucoom, hartklachten, ernstige hyperventilatie of depressie – nu of in het verleden. Of als je zwanger bent.
  • Wie het glas altijd halfleeg is.
  • Wie gelooft in een quick fix.
  • Wie niet bereid is om een commitment aan te gaan met zichzelf.
ademcirkels-beeld-website
Elsa
dus stel jezelf eens de vraag...

wat als het echt anders kan?

~ Wat als je… niet meer continu op zoek hoeft naar bevestiging van buitenaf, boeken en prestaties maar die liefde bij jezelf kan voelen?⁠

~ Wat als je… niet gevangen hoeft te zitten in je hoofd maar kunt landen in je lijf en stevig leert staan?⁠

~ Wat als je… niet altijd maar bezig moet zijn – onderweg naar het volgende doel – maar stil kunt staan, kunt zijn met wat er nu is en kunt vertrouwen op wat er komt?⁠

~ Wat als je… niet bang hoeft te zijn voor je weggestopte pijn, blokkades en overtuigingen maar je op een veilige manier kunt toestaan wat er in je leeft en kunt doorvoelen wat je niet meer dient?⁠

~ Wat als je… jezelf niet verliest in relatie tot anderen maar de energie bij jezelf kunt houden en vanuit een stevige basis contact kunt maken met de buitenwereld?⁠

~ Wat als je… het allemaal niet alleen hoeft te doen maar je mag laten dragen in wat je tegenkomt en in een veilige omgeving echt jezelf leert zien en zijn?⁠

~ Wat als… alles wat ik noem geen quick fix en geen einddoel is maar je altijd mag blijven leren, oefenen en bijsturen?⁠ En je daar in een veilige omgeving simpelweg een tijdje mee mag oefenen…

veelgestelde vragen

Ademwerk is in principe geschikt voor iedereen die zijn of haar bewustzijn wil vergroten en persoonlijk wil groeien, zie voor uitzonderingen de vraag hieronder. BREATHING YOU HOME is voor dappere en bewuste vrouwen die gedurende 4 à 5 maanden samen op ontdekkingsreis willen gaan met de adem als spiegel voor wat er in jou leeft.

Ademwerk is over het algemeen niet passend als je last hebt van epilepsie, glaucoom, hartklachten, ernstige hyperventilatie of depressie – nu of in het verleden. Aan de hand van een kennismakingsgesprek bespreken we jouw huidige situatie en waar je naartoe wilt bewegen. Zo kan ik beoordelen of het programma bij je past en kun jij inschatten of je ‘aan’ gaat.

Nee, je hoeft geen ervaring te hebben. Wel kan het helpen om al eens een 1-1 sessie of een groepssessie te hebben ervaren. Als je eerst een sessie wilt proberen, kun je dat met mij inplannen. Kies je er dan uiteindelijk voor om in het programma te stappen, dan is die sessie gratis.

Ik snap je vraag, transformatie en groei lijken hotter dan hot. En heel eerlijk: ik wil daar niet aan meedoen. Daarom beloof ik je geen goude bergen en waanzinnige transformaties, maar simpelweg landen in jezelf. Een tijdje in een veilige omgeving oefenen met een nieuwe manier van omgaan en communiceren met jezelf en wat er in je leeft. In de wetenschap dat je je eigen tempo mag volgen, altijd weer terug mag komen en op een duurzamere manier je levensreis kunt vervolgen. Maar wel met bewezen tools & technieken die ik zelf heb ondergaan en nog steeds dagelijks toepas.

Één losse ademsessie gaat niet je leven veranderen. Net als één keer naar de fysio gaan je niet van een blessure afhelpt. Er is geen quick fix voor het leven. Het leven is een speeltuin en jij mag altijd blijven leren en bijsturen. Maar ik geloof wel door eigen ervaring in de kracht van lichaamsgerichte coaching. Door een langere periode intensief ademwerk & lichaamswerk te doen, kunnen we echt de diepte ingaan. Je leert jezelf beter kennen, gaat laagje voor laagje oude pijn doorvoelen en komt dichter bij wie je werkelijk bent. Daarnaast leer je hoe je jezelf kunt dragen in lastige situaties en hoe je adem en lichaam je daarbij kunnen helpen. Het is een deep dive van 4 tot 5 maanden waarin je handvatten krijgt om levenslang te investeren in jezelf.

BREATHING YOU HOME is een intensief programma waarmee we echt de diepte ingaan. Dat vraagt een investering in tijd en in geld. Ik begrijp dat niet iedereen hier de ruimte voor heeft. Daarom is het mogelijk te betalen in vier termijnen.

Voorafgaand aan het traject plan ik een matchcall met je in om kennis te maken en te zien of het traject wat voor je is. Mocht je er dan binnen twee weken na de start van het traject alsnog achterkomen dat het programma niets voor jou is, dan krijg je je geld terug. Er geldt dus een niet goed geld terug garantie van 14 dagen.

mooie woorden

ook zij ontdekten de kracht van ademwerk